Filmpje ter introductie geplaatst op Facebook: Ik ga op reis en neem mee…

De zomervakantie komt eraan. Om me heen hoor ik mensen zeggen: nog even hard doorwerken, mijn deadlines halen, de laatste schoolse activiteiten van de kinderen, het huis schoonmaken, zorg dragen voor de huisdieren, spullen pakken en daarna op vakantie. Poeh poeh dat betekent de komende weken nog hard werken. Als we dan eenmaal op vakantie zijn, kunnen we bijkomen van alles.

Even terug naar vroeger….
Op de basisschool speelden we altijd het spelletje ‘ik ga op vakantie en ik neem mee…’. Ik vond dat super leuk, maar ook heel spannend. Er gingen namelijk tandenborstels, slaapzakken mee, maar ook opblaas krokodillen en opa’s en oma’s… en dan moest je alles onthouden, ook nog eens in de juiste volgorde. Wat was dat lachen, want er ging van alles mis. Dit was geen probleem, want dan begonnen we gewoon weer opnieuw.

Het is echter niet meer zo simpel als vroeger. Het is complexer geworden, want op vakantie gaan als kind is echt anders dan als een volwassene. Complexer in de zin dat onze wereld groter geworden is. We ervaren meer en andere verantwoordelijkheden in ons leven. We hebben namelijk verschillende rollen, we zijn niet meer alleen kind, maar ook ouder, tante of oom, opa of oma, werknemer, consument (als we boodschappen doen), baas (kan ook van huisdier zijn) partner enz.
Oke, dit is een gegeven waar we als volwassene mee te maken krijgen. Echter vraag ik het me vervolgens wel af wat het zo stressvol maakt en wat er zo druk is voorafgaand aan de vakantie. Wat is er zo anders aan deze periode? Speelt er iets op onbewust niveau? Wat maakt dat we zo druk zijn, of het gevoel hebben druk te moeten zijn. Is er iets wat op onbewust niveau juist nu naar de oppervlakte komt? Door opstellingen kunnen we kijken of we datgene wat we als stressvol ervaren kunnen transformeren, ofwel omzetten, in positieve energie, zodat er meer rust en ruimte ontstaat voorafgaand aan de vakantie. Want hoe zou het zijn om meer relaxt en ontspannen op vakantie te gaan en te kunnen genieten van jouw vakantie en de mensen om je heen?

Ik zie opstellingen altijd als avontuur: wat gaan we ontdekken? We weten waar we naar toe willen, echter wat we tegenkomen op de weg ernaar toe is nog onduidelijk. Op avontuur gaan, staat voor mij gelijk aan leuk en spannend. Wat we gaan ontdekken geeft ons inzichten en dit geeft vervolgens weer ruimte en rust. We kunnen het ook om zetten in iets positiefs. Waardoor je in een positievere flow op vakantie gaan. Hoe leuk lijkt je dat!

We hebben deze thema avond: ik ga op reis en neem mee afgelopen week gehad en wat was dat een bijzondere avond. We hebben vakantie als uitgangspunt genomen en hierbij een positieve waarde aan toegevoegd. Vervolgens zijn we op reis gegaan, in mijn woorden zeg ik altijd we gaan op avontuur. We weten nooit wat eruit komt, omdat we in het onbewuste gebied werken. Als we hierin werken ervaren we de bijzondere magie, een energie die als prettig ervaren wordt, omdat er geen oordeel voorkomt. We hebben elkaar geholpen om meer inzicht te krijgen in wat we belangrijk vinden en hoe we dat konden integreren in de vakantie. We hebben eventuele hobbels die we tegen kwamen de juiste aandacht gegeven, zodat ze niet meer in de weg stonden en die ingeruild voor nieuwe positieve energie. Dankbaar voor de openheid, de sfeer, het delen en het plezier en positieve energie die we hebben mogen neerzetten met elkaar.

De eerstvolgende thema avond is op woensdag 22 augustus in het Coachnest.
Thema is: Ik kom terug van vakantie en ik neem mee…
Om 19.00 uur is er inloop met koffie en thee en we starten om 19.30 uur met het programma tot 22.00 uur
Over het algemeen kan men stellen dat vakantie gezellig, fijn en heerlijk is. Gelukkig is dat meestal ook zo. We gaan in deze workshop opzoek naar dat heerlijke gevoel wat je graag zoveel mogelijk wilt ervaren. Dat gevoel  en de daarbij horende intentie of verlangen is voor iedereen anders. Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met wat jij vast wil houden (jouw intentie of verlangen) en we gaan hier samen naar toe bewegen. We gaan op avontuur en kijken wat er onbewust naar boven komt drijven en dat gaan we omzetten in positiviteit. Zodat je jouw (vakantie)gevoel nog meer in een positieve flow kan vast houden. Mochten er dingen zijn waarbij je onrustig of gespannen doen voelen, dan heb je een manier om erna terug te keren. Of je nu wel of niet op vakantie bent geweest. We gaan samen, met het thema aan de slag. In het programma zitten verschillende onderdelen waarbij opstellingen een deel van uit maakt.Iedereen kan hieraan meedoen met of zonder ervaring. De zomeraanbieding is €33,00 in plaats van €55,00 euro.
Aanmelden kan via de website https://coachnest.nl of via info@coachnest.nl

Inspirerende tips voor een heerlijke vakantie…

  • Als je opstaat, rek je uit en adem 3 x diep in. Je krijgt direct zuurstof tot je en daardoor sta je wakker en met energie op.
  • Neem een positieve gedachte: bijvoorbeeld ik ga plezier maken, ik ga heerlijk koken, ik ga voor vertrouwen…
  • Een ademhalingstechniek van 3 minuten (bijv. tijdens het autorijden) Haal diep adem tot in je buik en laat alle negativiteit met je uitademing los. Met de uitademing zet je het om in liefde.
  • Breng elke dag even tijd door in de natuur, bijvoorbeeld even wandelen of met de kinderen buiten spelen.
  • Plan 2 à 3 dagen vrij van afspraken voorafgaand aan je vakantie, zodat je ruimte hebt om zaken af te ronden.
  • Drink voldoende water, water voert afvalstoffen en negativiteit af.
  • Als je gaat slapen, benoem je 3 dingen waar je dankbaar voor bent. Je gaat hierdoor met een positief gevoel slapen en staat hier ook weer mee op.

Een heerlijke en vrolijke vakantie gewenst!

Shares
× Hoe kan ik je helpen?