Yoni Stoom Ritueel

Een yoni stoomritueel heelt en ontspant.
Je geeft jezelf een super liefdevolle ontspannende massage, op een heel zachte manier.
Hieronder lees je hoe je stap-voor-stap een Yoni stoomritueel thuis kunt doen. 

Loslaten, verbinden en verzachten! 

Kruidenbad

Wil je jezelf verwennen met een kruidenbad. Dan heb je het volgende nodig; 2 liter kokend water in een pan te doen en daar voeg je twee eetlepels kruiden aan toe. Je laat ze 10 minuten met gesloten deksel op de pan staan, daarna kan je het water zeven met een fijnmazig vergiet en toevoegen aan je bad water. 
De helende werking van de kruiden zal een weldaad voor je lichaam zijn en de heling of liefde verbinden met je lichaam. Heel fijn om te gebruiken na een intensieve dag of een sessie.
Tip hierbij om een scheutje Floridawater aan het badwater te voegen, voor het zuiveren van je energetische lichaam.

 

Yoni stoom ritueel
Vaginale of yoni stoombaden zijn een eeuwenoude traditie. Ze vinden hun oorsprong in Midden en Zuid -Amerika. China, Korea en Afrika kennen ook tradities met vaginale stoombaden. Het yoni stoombad is van oudsher een ritueel om de vruchtbaarheid te eren en te verhogen.

Heling en verzachting
Het werkt ook heel goed bij het verlichten van menstruatiepijn, verbeteren van de hormonale balans en verminderen van vaginale klachten.
De vagina en baarmoeder zijn gevoelig. Ze werken als een soort ‘spons’ op het gebied van spanningen, gebeurtenissen en onverwerkte emoties. Stress, onprettige seksuele ervaringen, negatieve overtuigingen, of gevoelens als schaamte worden opgeslagen in je bekkenbodem. Je kunt met je ex-partners nog steeds energetisch verbonden zijn, ook al zijn ze al jaren uit je leven. Al de opgeslagen energie kan leiden tot onbalans en klachten Voorbeelden hiervan zijn: irritatie, schimmelinfecties, jeuk, roodheid, een onregelmatige cyclus, of hevige pijn tijdens je menstruatie.

Het goede nieuws is dat je hier veel aan kunt doen. Een yoni stoombad reinigt je vagina en baarmoeder energetisch. De warme stoom, geneeskrachtige kruiden en liefdevolle aandacht voor jezelf, helpen je. Je krijgt (weer) een heerlijk zachte, ontspannen en gelukkige vagina! Dit fijne gevoel én het contact met je innerlijke stem, zorgen voor positiviteit in je leven. Wie wil dat nou niet.

Hoe kan een yoni stoombad je helpen?
Het is leuk en fijn om te doen, bovendien kan het je echt helpen bij een legio
klachten, waaronder:
• Verminderde vruchtbaarheid;
• een pijnlijke periode, waarbij je veel last had van baarmoederkrampen;
• onregelmatige cyclus, of overmatig bloedverlies tijdens je menstruatie;
• jeuk, bacteriële infecties, schimmelinfecties, candida en sterke onnatuurlijke
geurtjes;
• hormonale onbalans, droge vagina, jeuk en pijn bij het vrijen;
• PMS-klachten en menopauze-gerelateerde klachten;
• klachten na de bevalling.
Het helpt je energetisch om je baarmoeder ‘op te schonen’ en je zorgen los te laten. Je baarmoeder is namelijk een plek waar veel oude pijn is opgeslagen.
Naast dat het je helpt, creëer je met het yoni stoombad een heerlijk moment voor jezelf. Veel vrouwen ervaren het ritueel als enorm ontspannend en verbindend.

Wanneer kun je het beter niet doen?
Er zijn een aantal situaties waarbij het wordt afgeraden een yoni stoombad te
doen:
• Wanneer je een spiraaltje draagt. Door de warme stoom kan je baarmoeder
samentrekken. Wat effect kan hebben op de positie van je spiraaltje.
• Wanneer je een heftige infectie, open wondjes, blaren of een herpesuitbraak hebt.
• Wanneer je zwanger bent, is het ook geen goed idee. Het stoombad kan
namelijk samentrekkingen van de baarmoeder veroorzaken.
• Je kunt beter wachten tot na je menstruatie.

Hoe vaak doe je een yoni stoombad?
Dat hangt een beetje af van je intentie. Heb je last van bijvoorbeeld: een geïrriteerde vagina, pijn, roodheid, jeuk of een vaginale infectie. Dan kan yoni stoom het helende proces enorm ondersteunen. Ik raad aan om in de periode
van heling wekelijks een yoni stoombad te doen. Je kunt het daarna eens per maand herhalen, zie ook de tips hieronder.
• Als ritueel voor zelfliefde & algemene verzorging van je vagina: 1 keer per maand. Het liefst in de week na de menstruatie.
• Wanneer je veel last hebt van pijnlijke menstruatie, krampen en veel bloedverlies: 2 à 3 keer in de week voor je menstruatie.
• Om je vruchtbaarheid een boost te geven: 1-2 keer per week.
• Voor je herstel na de bevalling: 2-3 keer per week gedurende vier weken.
Je kunt starten wanneer je geen open wond meer hebt.
• Wanneer je specifieke klachten hebt, zoals een droge vagina, jeuk, irritatie: wekelijks zolang de klachten aanhouden, daarna 1 keer per maand.
Ik nodig je uit om het 3-4 keer te proberen, omdat je dan vaak pas het effect kan ervaren.

 

Voorbereidingen
De voorbereidingen kosten ongeveer tien minuten. Neem ongeveer twintig minuten voor je yoni stoomritueel.
Breng circa 1 liter water aan de kook.
Doe 1 eetlepel yoni stoomkruiden in een pan of pot en voeg het gekookte water toe. Dek deze af met een handdoek en wacht 10 minuten. Het water kan dan wat afkoelen en de kruiden kunnen trekken.
Er zijn speciale stoomstoelen te koop, of je kunt een ouderwetse plaspot (met deksel) gebruiken. Je kunt ook een pot of pan in de wc zetten en op de wc-bril gaan zitten. Dit vind ik zelf de meest comfortabele manier om te stomen.
Als je een stoompot hebt met een brede rand, kun je daar ook op zitten, met je knieën aan weerszijden op de grond. Welke manier je ook kiest, het belangrijkste is dat je 10-20 minuten comfortabel kunt zitten.
Sla een grote handdoek of badjas om, zodat de stoom niet ontsnapt. Test voordat je gaat zitten, altijd even of de stoom niet te heet is. Je vagina is over het algemeen iets gevoeliger dan je hand, en een ‘verbrande’ vagina is
niet fijn.

Yoni stroomritueel
Creëer, voordat je begint, een sfeer die jou helpt ontspannen en die bij je past. Steek bijvoorbeeld wierook of kaarsjes aan. Of misschien heb je een bijzonder voorwerp dat je graag in de ruimte wil plaatsen, een kristal of iets anders. Maak van de yoni stoomruimte jouw eigen heilige plek!
Zet je intentie, deze brengt bezieling in wat je doet. Jouw intentie zorgt ervoor dat een ‘gewone’ handeling dieper en betekenisvoller wordt.
Je kunt bijvoorbeeld een intentie zetten als: ‘Mijn vagina is heel en prachtig, en alles wat irritatie en onbalans veroorzaakt, laat ik los.’ Een ander voorbeeld: ‘Ik laat de aanwezige energie van mijn ex-partner los.’ Ten slotte een laatste voorbeeld: ‘Ik verbind mezelf op liefdevolle wijze met mijn eigen vagina.’
Voel wat voor jou klopt en waar jij behoefte aan hebt.
Mediteer; focus op je intentie en op wat je voelt en ervaart. Je kunt naar een geleide meditatie luisteren, of ontspannen zitten. Wanneer je niet naar een meditatie luistert, kan het helpen om een timer te zetten op 15 à 20 minuten. Of beluister de meditatie.
Op deze manier hoef je je niet bezig te houden met de vraag ‘hoe lang nog’. Je kunt beter ontspannen.

Afronding
Het is goed om ook zorg te besteden aan de afronding van je ritueel.
Je wilt misschien wat gedane inzichten opschrijven, een kopje theedrinken, of even liggen. Aan jou de keuze om iets te kiezen wat goed voor je voelt, zodat je rustig kunt terugkomen in de gewone wereld. Kies bij voorkeur voor
een of meerdere handelingen waarbij je de ontspanning kunt vasthouden.
Hierdoor kan de emotionele en energetische opschoning nawerken.

Yoni stoom meditatie

met Angela Vrieling

Elk zakje is samengesteld uit
zeven verschillende biologisch gedroogde kruiden. 

× Hoe kan ik je helpen?