Ik merk heel vaak dat door werk-gezinsdruk professionals uit belans zijn. De verwachtingen die je ervaart als hulpverlener of coach, als partner van, als (stief)ouder, als dochter/zoon van, de broer/zus van…. Baas van bijv. hond of poes. Welke rollen heb je vandaag gehad en hoeveel? Van wie ben je eigenlijk nog?? Wie ben je en hoe gaat het eigenlijk me je? Raar het dat het soms even allemaal niet meer zo lekker loopt. Dat alles wat je wilt veel energie kost. Wat ik regelmatig tegen kom is dat mensen heel graag willen, het denken draait op volle toeren. Het doen gaat ook nog wel, maar veel moeizamer en als ik vraag hoe is het lichamelijk? Oh ja, dat loopt ook niet zo lekker, pijn hier en daar. Dit houdt in dat lichaam, geest, denken, voelen en doen onvoldoende met elkaar communiceren of in ieder geval niet meer op een effectieve manier er is een overbelasting. Er kan zelfs een afsplitsing zijn gekomen tussen de verschillende onderdelen van het lichaam, want de energie stroomt even niet goed meer. Je bent op een bepaalde manier aan het overleven, dat kan prima voor even, maar voor langere tijd is dit echt schadelijk.
Mijn uitdaging ligt telkens in het zichtbaar maken van wat er aan de hand is en dat er erkenning komt voor wat er is en dit ook voelbaar maken. Zo kan het zijn dat er een volgend onderdeel aandacht vraagt, dit kan in de vorm van een gedachte, emotie of lichamelijke gewaarwording vertelt worden. Daarbij maak ik gebruik van stenen, die ik geef aan de je. Zodat er contactherstel kan optreden tussen verschillende lichaams(onder)delen want al de onderdelen m.b.t. het lichaam mogen er wat van vinden.
Gaan we nog een stapje dieper, dan kijken we of je dit patroon al eerder heeft plaatsgevonden daarbij kan de men een heroverweging maken en dit patroon de plek geven waar het hoort waardoor je weer vrij bent en veel meer energie ervaart omdat de verschillende rollen er nog wel zijn, maar je kan weer gemakkelijker vanuit jezelf reageren.

Shares
× Hoe kan ik je helpen?