Ken je het gevoel dat je graag bij de ander wilt zijnJe wilt je lang gekoesterde liefde ontvangen, al is het maar een glimp. Je denkt: als het bij de ander maar goed gaat, dan voel ik me ook goed. 
Het is zo onprettig alleen en heb je ook gevoelens van angstDeze gevoelens verminderen als je bezig bent met een ander. Zorgen voor een ander is hetgeen waar we vaak op beloond zijn. Je wil de ander pleasen. Hiermee geef je de macht uit handen. De ander zorgt ervoor dat je je goed voeltJe laat je geluk afhangen van de reactie van een ander. Je verhuist als het ware naar het huis van de ander. Als je maar bij de ander bent, dan voel je je goed. 
 
Ik ga me beter voelen wanneer 
ik ga verhuizen, of een nieuwe baan zoek. Helaas geeft dit voor even een goed gevoel. Hetzelfde geldt voor vakantie. Op vakantie gaan geeft even een goed gevoel en afleiding, alleen 
vervolgens gaat het gevoel weer zeuren. Je neemt jezelf helaas mee. Het is de bedoeling dat je oude stukken die nog in je opgeslagen zitten opruimt. De stukken die intern spelen, krijg je gespiegeld in de reactie van een ander. Maak het daarom bespreekbaar, zodat het de ruimte krijgt en opgelost wordt
 
Als je kijkt naar de betekenis van verhuizen, dan betekent dit persoonlijke transformatie. Er wil namelijk iets positiefs veranderen in jou. Door dit coronatijdperk kun je je afleidingen niet meer elders zoeken, zoals reizen, dingen ondernemen en verhuizen. Je kunt nu niet gemakkelijk uit je eigen huis gaan om te zorgen dat je even niets hoeft.

Tips:
– 
Zie deze periode als de mogelijkheid om te kijken hoe we het geluk in onszelf kunnen vinden.
– 
Rust: zoek de dingen die je ontspannen, in plaats van het zoeken naar actie. Denk aan doucheneen bad nemen, in de natuur zitten, in de tuin zitten en kijken, muziek luisteren.
– 
Wees je er bewust van dat emoties komen en gaan.
– 
Weet dat als je goed in je vel zit, je ook meer positiviteit aantrekt.

Wanneer je aangeeft dat je iets niet prettig vindt, gaat het over hoe gedrag van een ander bij jou binnenkomt. Een teken van zelfrespect. Door je uit te spreken, zet je jezelf 
steviger neer en de ander ook. Dit onderstaande gedicht helpt jou je eigen keuzes te maken en de dingen op te ruimen die niet meer bij je horen. Omdat jij het waard bent. Door voor deze waarden te gaan staan, ga je je eigen persoonlijke leven verrijken en kun je anderen ook weer inspireren.
 
Shares
× Hoe kan ik je helpen?