Als ongeboren baby in de baarmoeder, worden je oren het eerst ontwikkeld. Nog voor het hart en de hersenen ontstaan. Dat betekent dat je dus al dingen voelt, voordat je er betekenis aan kan gevenHet kan gebeuren dat je in de baarmoeder iets hebt meegemaakt, waarop je geen bevestiging hebt gekregen. Zoals het verliezen van een tweelingdeel. Er is bijvoorbeeld nooit over gesproken, omdat anderen het niet bewust hebben meegemaakt. Ook kan het zijn dat ze het niet op de juiste manier hebben geïnterpreteerd, of het aan je konden uitleggen.

Bevestiging zoeken
J
e ouders en anderen geven je dus niet altijd wat je nodig hebt. Terwijl je zo verlangt naar de bevestiging van de buitenwereld. Onze opvoeding en onderwijs is vaak gericht op verbeteren van dingen die niet goedgaan. Ook ligt de focus op het voorkomen van eventueel gevaar. Je wordt niet geleerd om te leven. Door het achterwege blijven van de bevestiging vanuit anderen. Krijg je naar mijn idee hierdoor juist de vrijheid om je vaardigheden zelf te ontwikkelen. En hierdoor ervaar je het ultieme vertrouwen. Hoe gek dat ook klinkt.

Ultiem vertrouwen
De uitnodigingen
 om tot waardering, liefde en vertrouwen voor jezelf te komen, liggen voor je klaar. Om het ultieme vertrouwen te ervaren, moet je je eerst ontdoen van emoties die je niet meer dienen. Je mag zelf in het vertrouwen stappen. Op zoek naar wat jij belangrijk vindt. Je onderzoekt waar jij de nadruk in je leven op wil leggen. Het is daarbij belangrijk dat je je eigen gevoelens serieus neemt. En dat je de regie pakt wanneer het om jouw leven gaat.

In de video geef ik hier een aantal voorbeelden uit mijn levenDat doe ik om bovenstaand verhaal concreet te maken. Het is immers ook jouw taak om je unieke talent te ontdekken en daarvoor te gaan staan.

Ik wens je veel kijkplezier toe.

Shares
× Hoe kan ik je helpen?