Herken je dit? Je merkt iets op. Een woord, een voorwerp, een kleur, een cijfer of een dier. Alles heeft een boodschap in zich voor jou. Hetzelfde geldt voor negatieve dingen. Mocht je toch merken dat je ergens niet zo blij van wordt, bijvoorbeeld van je manier van reageren, dat je onzekerheid ervaart, dat je je schaamt voor je reactie, dat weer iets niet lukt. Als je dit soort momenten opmerkt is een teken van bewustzijn. Prachtig!
Wanneer dit eenmaal gebeurd is het toeval, de tweede keer is opmerkelijk en de derde keer is het een patroon. Als we kijken naar het patroon, dan zie ik dat elk patroon een boodschap in zich heeft verborgen.

Ik hou van patronen, het zijn net puzzels, ik begin met de randen en daarna ga ik naar het midden toe werken en alles vullen met de juiste stukjes. Wanneer je weet hoe je ze kan leggen, dan liggen ze goed en dan gaan ze namelijk voor je werken, want dan kan de energie goed stromen. Als de puzzel gelegd is dan kan jij en iedereen van de gelegde puzzel genieten.

Herken je dit? Een stukje wat telkens in de weg zit, of wat je niet vindt, dat je hindert of belemmert of je onbewust laat ronddraaien in cirkels. Wat je kan frustreren of waar je je voor schaamt, want je weet het wel, maar toch gebeurt het weer. Of de leegte die je voelt, dat ontbrekende stukje. Wil je dit? Wil je dit echt?

Wat nou als hetgeen je stoort er niet meer zou zijn. Of dat hetgeen wat ontbreekt gevonden wordt. Hoe zou dat voor je zijn? Dat zou toch geweldig zijn! Deze patronen worden meestal gezien als irritant en negatief, vaak komt er ook schaamte, onzekerheid bij kijken, omdat het telkens niet lukt. Echter ik kijk er graag na dat dit stukje op deze manier. Namelijk; wat wil dit stukje ons vertellen, welke boodschap heeft het in zich? Wat betekent dit dan voor jou? Wat als dit patroon je laat zien dat je op zo’n moment niet op je levenspad zit. Wat nou als je dit stukje om zou kunnen buigen? Kan veranderen? Zodat je er energie van krijgt! Wat zou dat voor jou betekenen en voor je omgeving?
Of ben je er klaar mee en wil je er mee aan de slag en de puzzel leggen?

Vaak is inzicht al helpend, want dan krijg je kennis en dit is zelfbewustzijn. Opstellingen in combinatie met energiewerk zorgt ervoor dat je op de verschillende energieniveaus dit patroon gaat ervaren, erkennen en vervolgens om kan zetten. De verschillende niveaus zijn emotioneel, rationeel, lichamelijk, systemisch en energetisch. Het volledig ervaren in je lichaam (dit kan zelfs op celniveau) maakt al  veel verschil. Stapje voor stapje, want jij hebt de regie en alles gebeurd op jouw tijd. Het patroon krijgt de aandacht die het verdiend en daarvoor zal het je dankbaar zijn, dit is op systemisch en energetisch niveau. Daardoor zal het patroon transformeren en zal je energie geven en voor je gaan werken. Dat is het plezier en de energie die je ervoor terugkrijgt. Dit ervaart jezelf én in contact met anderen. Er gaan deuren voor je open doordat de belemmerende stukjes zijn omgezet in positiviteit.  En positief trekt positief aan.

Shares
× Hoe kan ik je helpen?