W

at is jouw oorsprong?
Als je me al even volgt, weet je dat ik bijzondere inzichten doorkrijg. Deze landen vaak niet meteen, ik begrijp ze vaak pas na een tijdje. Hetzelfde gebeurde me met de oorsprong van hooggevoeligheid. Zoals je wellicht weet, betekent hooggevoeligheid, of hoogsensitiviteit, dat je heel goed dingen aanvoelt, die niet altijd voor de buitenwereld zichtbaar zijn. De oorsprong begint al in de baarmoeder. Een baby in de buik kan nog niets zien, het is immers donker. Een foetus heeft nog geen taal. De zintuigen worden als eerst ontwikkeld. Weel dingen zijn intern voelbaar. Voelen is het eerste wat de ongeboren baby kan.

Doorgaan om niet te voelen
Mijn visie op de oorsprong van hoogevoeligheid is dat er in de baarmoeder iets heftigs is gebeurd. In de periode dat een ongeboren kind in de baarmoeder groeide, heeft de moeder, of het kind een traumatische ervaring opgedaan. Deze ervaringen hebben vaak te maken met verlies, zoals van een tweelingdeel. Dit is in ieder geval heel angstig en ingrijpend geweest. Als dit is gebeurd, heb je vaak daarna te maken met angst voor de dood. Ik herken dit bij veel mensen met wie ik (samen)werk in mijn praktijk. Ze zijn hoog-sensitief en blijken vaak (onbewust) iemand verloren te hebben. Om het verlies te overleven, zijn ze gaan stoppen met voelen. Positief is dat ze vaak heel analytisch zijn. Deze mensen ervaren dat ze veel in hun hoofd zitten (nadenken) en moeite hebben -of hebben gehad- met voelen, of met mediteren.

Trauma helen
Stel dat je denkt, dit bovenstaande gaat over mij. Dan vraag je je vast af waarom het belangrijk is om de oorsprong van je hoog-sensitiviteit te vinden. Op het moment dat je het hebt gevonden, kun je je trauma namelijk helen. Dan kun je je tweelingdeel als kracht gaan gebruiken in je leven. Je werkt samen met je tweelingdeel, dat niet meer fysiek, maar energetisch aanwezig is. Je kunt nog meer gebruik maken van je potentie en je bent bovendien nooit meer alleen. Je hebt altijd contact met het gezonde deel dat in verbinding staat met het universum. Aan de oppervlakte werken is leuk, maar in de diepte wordt het nog spannender. Daar vind je je eigen energie en die van je helpers. Daardoor gaat het stromen, omdat je in verbinding bent. En je kunt alles bereiken op alle gebieden in je leven. Ben jij ook benieuwd naar je oorsprong, of heb je andere vragen? Neem dan gerust contact met me op.

Narcisme
Hoogsensitiviteit is je redding wanneer je opgroeit in een gezin met narcisme. Wat te maken heeft met dat je altijd beschermd wordt. Daardoor word je voor een deel afgeschermd voor de kwetsuren.
Wil je meer weten over dit onderwerp? Neem dan ook even contact op, dan kijk ik met je mee.

In het filmpje leg ik het nog even uit.

Shares
× Hoe kan ik je helpen?