Eigenwaarde betekent hetzelfde als zelfrespect. Je creëert zelfrespect door jezelf te voeden met dingen waar je blij van wordt. Ook kun je het op verschillende manieren vergroten. Door bijvoorbeeld je persoonlijke ontwikkeling te vergoten, bepaalde kleding te dragen, of te wonen in een bepaald huis.

Jezelf voeden met fijne dingen
De vraag is: Hoe kan ik nog meer fijne dingen ontvangen?
En hoe kunnen deze bij me blijven, zonder dat ik bang ben ze te verliezen?
Laat de dingen waar je blij van wordt naar je toekomen. Je hebt zelf de regie. Ook als je moeite ervaart om iets te ontvangen.  Als je mooie spullen krijgt, of geld, bepaal je zelf wat je ermee doet. Omdat je daarmee weer veel mooie dingen voor anderen kan doen. Je eigenwaarde gaat groeien, doordat je anderen blij maakt en daardoor jezelf en dan wordt je leven leuker en leuker.

 
Eigenwaarde vergroten
Als je eenmaal iets geleerd hebt, zoals fietsen verleer je het ook nooit weer. Dat geldt ook voor het doen van leuke dingen en goed zorgen voor jezelf. Hoe vaker je iets doet wat je leuk vindt, hoe makkelijker het gaat. Vervolgens doen deze dingen wat met je eigenwaarde, waardoor je steeds zekerder wordt. Wat enkel te maken heeft om de dingen die je aanspreken, ook echt te durven ontvangen.

Je mag ontvangen
De meeste mensen die ik in mijn praktijk spreek, hebben moeite om hun ontvangkracht te vergroten. Om dingen voor zichzelf te krijgen en zichzelf voorop te stellen. Dit heeft te maken met dat ze ooit een heel belangrijk persoon, of meerdere mensen hebben verloren. Als je iemand verliest, voel je onbewust dat je niet mag leven en geen dingen mag ontvangen. Met als achterliggende gedachte: De ander ontvangt het ook niet (meer). Waarom mag het mij dan wel gegund zijn, want ik heb het leven toch al gekregen en de ander niet. Dit zijn allemaal ego-gedachten die opkomen. Ze zijn op een bepaald moment in je leven ontstaan. De situatie van toen bestaat allang niet meer. Je bent veel verder en toch is dit iets wat je onbewust heel vaak tegenkomt.
Focus op fijne dingen
Je mag juist ontvangen en jezelf verder ontwikkelen. Je leeft en daarom mag het ook goed met je gaan. Juist ter ere van de mensen die er niet meer zijn.
Shares
× Hoe kan ik je helpen?