Momentum is een woord dat mij erg raakt. De kracht zit hem namelijk exact in het moment. Afgelopen week kwam het vaak naar voren in de contacten die ik had met anderen. Ik zocht het op, en momentum betekent: de massa vermenigvuldigd met snelheid, vaart en gang. Oftewel, een kansrijke situatie die maar kort duurt. Een oud-collega die met pensioen is, zij iets moois over dit begrip. ‘Op een moment dat je je focus ergens anders hebt en niet volledig hier aanwezig bent, dan mis je je momentum. Terwijl dat voor onze doelgroep echt het verschil kan maken in levens.’


Hoe kun je je momentum zelf regelen? Door heel erg in het hier en nu te komen en te zorgen dat je je goed voelt. En dat je in contact met de ander afgestemd bent (op jezelf, het universum en de ander) Dan kun je heel veel wonderlijke dingen creëren. Je leven komt in een vaart terecht en gaat voor je werken.

Hulp in een zware periode
In mijn praktijk had ik onlangs een gesprek met iemand over haar momentum. Zij wist nog precies dat ik tien jaar geleden tegen haar had gezegd dat ze niet alleen was. Ze had er onwijs vaak aan gedacht en deze zinnen hebben haar door een zware periode heen getrokken. Soms zie je niet direct het resultaat van hetgeen je zegt, des te belangrijker om woorden te koesteren. Het kwartje viel, omdat het voor ons allebei de tijd was. Dat vind ik zo mooi.

Wat is jouw momentum?
Ga voor jezelf na wat een belangrijk momentum voor jou is in je leven. Denk dan aan een uitspraak van iemand, die je nog altijd is bijgebleven. Lang of kortgeleden. Je mag het delen. Ga zelf je momentum creëren, dat maakt een wereld van verschil.

In deze video leg ik er nog meer uit over momentum creëren.

Shares
× Hoe kan ik je helpen?