Meer invloed in je leven creëren

Ik neem je mee via Steven Covey om je unieke vuur aan te steken.

Steven Covey heeft twee cirkels ontwikkelt die we kunnen toepassen in ons dagelijks leven.
We hebben met beide cirkels te maken. Wanneer je cirkels als uitgangspunt neemt, kun je kijken waar je staat en van waaruit je wilt reageren. De ene manier is wel veel prettiger dan de andere. Ik leg beide hieronder even kort uit.

Wat de cirkel van betrokkenheid met je doet  
Dan ben je gericht op de buitenwereld. Je let op anderen en kijkt naar de omstandigheden om je heen.
Je ervaart jezelf als slachtoffer en je wordt hierdoor steeds kleiner.
Overtuigingen die op dat moment spelen zijn:
–        Ik kan er niets aan doen
–        Dat kan ik niet
–        Zo ben ik nu eenmaal
–        Ik moet…
–        Als ik maar…

De reactieve reactie is gericht op tekortkomingen van anderen.
De passieve reactie betekent dat je weinig onderneemt.
Mensen die zich bevinden in de cirkel van betrokkenheid verliezen energie en hun invloed wordt kleiner in hun eigen leven.
Je verwaarloost dingen waar je invloed op hebt.
Als je er te lang in zit wordt je gefrustreerd, boos en ziek.

Cirkel van invloed
De cirkel van invloed is het gebied waarin je iets kan veranderen. Daar gaat hem om zaken waar je echt iets aan kan doen. Reageer je proactief en creatief dan wordt je cirkel van invloed groter. Waardoor je meer zelfvertrouwen ervaart op situaties om je heen.

Door middel van meer proactieve reacties.
–     Word je je bewust van je eigen verantwoordelijkheid
–     Word je je bewust van je eigen geluk
–     Kijk je naar mogelijkheden
–     Neem je risico
–     Houd je vol
–     Ga je handelen

Ondersteunende zinnen
–     Laat ik eens kijken wat er mogelijk is
–     Misschien kan ik het ook anders doen
–     Ik bepaal zelf hoe ik me voel
–     Ik kan kiezen

Ik ben er groot voorstander van om je eigen kracht te omarmen en deze in te zetten voor het welzijn van jezelf en van de mensen om je heen. Focus jezelf op je sterke punten. De reden dat je hier bent is om te leren en te groeien en je talent te leven. Wakker je vurige passie aan en weet wat je moet doen. Elke keer ga je een stap verder.

× Hoe kan ik je helpen?