Moederdag is de dag voor alle vrouwen, die wel of niet bewust moeder zijn geworden. Of deze wens hebben, maar dit helaas niet fysiek in vervulling is gegaan. Iedereen is een kind van zijn moeder (en vader). Dat gegeven zorgt voor veel thema’s, verhalen en dilemma’s, die vaak verborgen liggen. Het zorgt voor een grote opluchting als deze worden ontdekt.  

Loyaliteit of trouw is een morele verbondenheid, vasthoudendheid, of het zich houden aan een verbintenis, band of verplichting.  Dit is iets wat we aangaan op het moment dat we indalen in de baarmoeder, daar ontstaat de band met het familiesysteem. 

Een situatie uit mijn praktijk. Een vrouw had het idee dat ze moest laten weten wie ze was. Elke keer voelde ze de behoefte om te vertellen dat ze(… naam….) was. Ze had het idee dat niemand haar echt zagWat bleek, er had bij het indalen van haar ziel in het lichaam een wisseling van ziel plaatsgevondenBij de bevruchting vindt ook de indaling van de ziel plaats in een lichaam. Echter in dit geval wilde haar moeder wilde namelijk na de komst van een dochter alleen nog maar een zoon. Deze vrouw (uit mijn praktijk) had niet bestaan als zij als derde gekomen was. Door zielswisseling met haar broer, is zij eerst in deze wereld gekomen en daarna haar broer. Wat voor impact heeft dat op de manier hoe je in het leven staat? Wat betekent dit voor je plek in het gezin van herkomst? Wat dit betekent en hoe je dit als kracht kan gebruiken dat is fantastisch om te zien

Een ander voorbeeld is een situatie van een man. Hij was ervan overtuigd dat het aan hem lag dat zijn vader geen contact met hem wildeZijn overtuiging: ”Het ligt aan mij. Ik ben degene die mijn vader niet wil zien. Ik ben hier verantwoordelijk voor. Zijn ouders gingen echter uit elkaar voor hij fysiek op de wereld kwam. Hij heeft deze overtuiging aangenomen, deze overtuiging was niet van hem, maar behoorde aan zijn moeder én aan zijn vader. Het lag volgens aan haar dat haar partner haar in de steek liet. Zijn moeder was degene die zijn vader niet wildeIk ben hier verantwoordelijk voor behoort dan weer bij de keuze die zijn vader gemaakt heeft. 
Deze man heeft als baby in de buik deze overtuigingen aangenomenHij heeft hiermee zijn moeder en zichzelf onbewust willen helpenHet was zijn manier om deze situatie te overleven. Hij trad als baby al op als de redder van één van zijn ouders. Hij was zijn eigen leven aan het op offeren toen ik hem ontmoette, uit loyaliteit. Omdat hij zichzelf de schuldige vond van de scheiding van zijn ouders. Onbewust was deze scheiding te pijnlijk voor hem.

Het is enorm helpend als je je bewust wordt van je gedachten of gevoelens en waar ze vandaan komen. Veelal zijn deze gevoelens niet van jou, maar van wie dan wel? Dit zijn misschien pittige verhalen om te horen. Mijn ervaring is dat het voor degene juist niet het geval is. Het is enorm bevrijdendVaak ontvang ik de reactie, ik wist dit eigenlijk al wel.

Loyaliteit zal altijd blijven bestaan, energetisch ben je verbonden en heeft iedereen een eigen unieke plek en is verbondenheidEn de liefde is er ook altijd. 

 

Shares
× Hoe kan ik je helpen?