De volgende reactie kom ik regelmatig tegen. Ik irriteer me zo aan hem. Waarom luistert mijn man niet naar me. Het lijkt wel of mijn man me niet meer hoort. Ik heb er alles aan gedaan. Ik voel het niet meer.
Je kan helaas niet van een ander verwachten dat degene je gelukkig maakt. Of dat degene verandert en zich anders gedraagt. Dat kan namelijk alleen de ander zelf voor elkaar krijgen. Hoe de verandering eruit ziet, als je voor kiest voor de liefde voor jezelf, dat weet je nog niet. Je kan de ander een dienst bewijzen als jij het niet meer voelt, want dan voelt de ander het ook niet meer. Dan kan dat een teken zijn om een andere weg in te slaan. Je doet daar uiteindelijk een ander ook plezier mee.
Ik noem dit altijd moedige mensen.
Je moet je dan schuldig maken, je kan dat enkel op die manier doen en daarmee doe je de ander pijn. Als je het niet doet en je spreekt je niet uit, dan doe je sowieso jezelf pijn. Om te groeien moet je jezelf schuldig maken. Hetzelfde is gebeurd of mag gebeuren om van meisje naar vrouw te gaan. Dan moet je dingen doen die van je ouders echt niet mogen of gewenst zijn. Je mag ondeugend zijn, zo kan je namelijk systemisch gezien uit huis. Systemisch gezien is het dus belangrijk om je los te maken van de ander. Zodat je in je eigen kracht en op je eigen plek kan gaan staan en te handelen vanuit jouw authentieke en unieke manier

Shares
× Hoe kan ik je helpen?