De video Ik stop ermee

Mijn energie stroomde een tijdje minder goed. Ik zat niet lekker in mijn vel en kon ook niet meteen de oorzaak aanwijzen. Misschien ken je dat wel. Onderstaand stappenplan hielp mij enorm om het te erkennen, ermee te dealen, te zoeken waar mijn energielek zat en wie en wat ik nodig had om de stap te zetten mijn baan in loondienst op te zeggen. (zie filmpje hierboven)

Stap 1: Erkennen dat het leven eigenlijk leuker en makkelijker kan, maar dat het er even niet inzit.

Stap 2: Accepteren dat het zo is. Dit gaat gepaard met verdriet, frustratie en diepe angsten. Omdat je in een soort rouwproces terechtkomt, komen alle emoties voorbij in je leven op dat moment.

Stap 3: Je Levensgebieden langsgaan
Met behulp van de weekplanner ga je alle gebieden van de bijbehorende levenscirkel langs: persoonlijke ontwikkeling, gezondheid, gevoelens, tijd, liefde/relaties, geld, werk en plezier/ontspanning.
Je onderzoekt de bovenstaande gebieden en ‘kijkt’ waar je energie krijgt, en waar je juist teveel energie geeft. Vergelijk het met een weegschaal: waar in je leven is er disbalans? En hoe kun je daar verandering in brengen? Wat is ervoor nodig dat jij de balans kan herstellen?

“Ik ging even niet meer tot het randje’
Ik merkte dat ik van mijn praktijk en het werk met jullie de filmpjes heel veel energie kreeg. Het zat hem dus op een ander vlak, waar mijn plezier en avontuur ontbrak. Ik mist mijn gekte, het hysterische dat ik soms heb. Mensen die mij kennen weten dat ik ervan houd om net tot het randje te gaan. De vragen te stellen die niemand durft te stellen.

Stap 4: Het levensplan erbij pakken
Wanneer je een Levensplan* hebt gemaakt, lees je deze ook door. Herinner jezelf even aan je missie, waarden en krachtbronnen. Bovendien staat er beschreven welke allowers je helpen en waar je je inspiratie vandaan haalt. Wellicht zijn er dingen veranderd in je leven waardoor je je waarden en je krachtbronnen ineens niet meer gebruikt. Omdat je aan het overleven bent, in plaats van echt te leven.

Mijn creativiteit stroomde niet meer
Ik merkte dat mijn creativiteit niet meer stroomde. Een tijdje durfde ik niet de sprong te wagen om het saaie, doodse gevoel dat ik had, te veranderen. Op dat moment voelde dat tegenstrijdig, omdat ik tegen iedereen ‘predik’ dat het leven makkelijker en leuker kan. De kinderen spiegelden ook, jij zegt altijd, goed voor jezelf zorgen en we zien jou alleen maar werken. Het lukte me eenvoudig niet om de knop om te zetten. Ik had daar wat hulp bij nodig.

Stap 5: Stappen zetten naar een leuk leven
De uitkomst van de energiestroming van de levensgebieden; de cirkel van de weekplanner, leg je naast je eigen Levensplan. Stel jezelf de vraag: maak ik gebruik van alle ingredi├źnten van mijn levensplan? Wat doe ik met de onderdelen die deel uitmaken van mijn identiteit? Door te vergelijken, weet je op welk gebied van je leven het energielek zit. Als je je daar bewust van bent, opent zich de weg. Je ontmoet mensen die al met dit bijltje hebben gehakt. Het is juist belangrijk om hulp te vragen en verhalen te horen van mensen die dit al gedaan hebben. Zij begrijpen jou.

‘Ik heb mijn energielek zelf gedicht’
Aan de hand van de energiebalans bepaalde ik zelf welke eerste stap ik ging zetten.
Mijn man begreep me gelukkig. Hij zei: ‘Als je dat zo voelt, moet je datgene doen wat nodig is. Dat was heel fijn. Tegen iedereen zeg ik altijd: gewoon doen, komt wel goed. Dat komt doordat ik al bij de anderen zie wat er dan aan gaat komen.

Ik heb mijn baan opgezegd en de (aankomende) veranderingen in mijn leven, geven me nu al meer energie. Mijn plezier en blijheid is terug. Het lek is gedicht. Nu ik mezelf weer terug heb, weet ik ineens ook veel beter wat me te doen staat. De creativiteit begint weer te stromen en zoveel mooie dingen komen op mijn pad. Ik voel weer zoveel positiviteit, liefde en dankbaarheid dat het mij overstroomt.

* Dit plan vormt ook de basis bij De Academie Connect.

Herken je je in bovenstaand verhaal, of ben je benieuwd naar het levensplan en de verdere inhoud van mijn trajecten en mogelijkheden? Dan bied ik je een unieke kans. Ik nodig je uit op mijn Zomerfeest. Dit Zomerfeest op donderdagavond 15 juli is voor deelnemers van de verschillende groepen van de Academie en voor jou.
Wat kun je verwachten:
– verbinding
– contact met gelijkgestemden
– veel plezier
– inspiratie voor jouw leven

Wil je meer informatie over deze avond, neem dan vrijblijvend contact met mij op. Ik stel een paar plekken beschikbaar.

Klik hieronder voor de video waarin ik nog meer over mijn leven, maar ook de nieuwe ontwikkelingen uitleg.

Meer informatie in deze video

Shares
× Hoe kan ik je helpen?