Binnen het werk in de jeugdhulpverlening wordt en werd er ontzettend veel van mij en mij collega´s gevraagd. Het systeem van jeugdhulpverlening geeft aan aan welke regels en protocollen je moet houden. Vroeger was het een heel beheersmatige vorm van werken vanuit de justitiële tijd, het houden aan regels en protocollen ging voor alles. Er was weinig ruimte voor ontwikkeling op persoonlijk vlak. Dingen die lastig zijn, werden niet besproken, dat werd gezien als een kwestie van zwakte, harder werken was wel een optie.
Gelukkig is dit aan het veranderen en is men op veel plekken al ver gevorderd. Onder invloed van onderzoek van Samson werd het SKJ ingesteld en dat zorgde ervoor dat het verplicht was voor medewerkers zich bij te scholen, reflectie bleef een punt welke weinig aandacht kreeg. Terwijl het een punt is waarmee medewerkers even een moment hebben stil te staan bij hoe het gaat en even kunnen opladen. Het is zo belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en tijd te plannen.
Er zijn natuurlijk verschillende oplaad mogelijkheden en voor iedereen is dat weer anders, mijn oplaadpunt is meditatie, wandelen en op avontuur gaan in de natuur. Als ik op vakantie ga, verblijf ik heel graag in de natuur. Ik vind het dan heel mooi om iets te ontdekken. Hoe ziet jou oplaadpunt eruit?
Anthony Robbins zei: je ziet pas echt wat je zoekt als je erin geloofd.
Ik geloof ook in de kracht van positiviteit: dankbaar zijn voor de ochtend en voor hetgeen de dag je gebracht heeft.

Shares
× Hoe kan ik je helpen?