Veel klanten hebben problemen met hun stem, dat ondervond ik in mijn praktijk. Een aantal mensen hebben bijvoorbeeld moeite om zich uit te spreken. Graag willen ze dingen delen, maar willen niet de ander kwetsen, dus doen ze het niet. Ze willen anderen een plezier doen, gevraagd, maar ook ongevraagd. Ze hebben vaak het idee dat de ander dit van ze verwacht. Als ik kijk naar mijn eigen verleden, is dat heel herkenbaar. Ik wilde graag iedereen pleasen en was zo bang om mijzelf uit te spreken. Herken je dit? Lees dan verder. 

Waar staat de stem voor?
Deze staat voor praten, communiceren, verbinden, van je laten horen en je uitspreken.
Problemen die er kunnen ontstaan:
–          Pijn: fysiek voelbaar, omdat er te weinig aandacht is voor wat je voelt.
–          Teveel voelen en ervaren (veel praten) of te weinig wilskracht (niet meer praten)
–          Onderdrukking voelen: het werd niet op prijs gesteld om je te uiten in het gezin van herkomst.

Jouw stem ligt aan banden
Je durft niet de volle ruimte in beslag te nemen. Wat als je je ruimte pakt? Ben je bang voor afkeuring? Je mag vaker luisteren naar je gevoel, lichaam en intuïtie. Je hoeft je niet altijd netjes en verantwoord te gedragen. Het is immers niet je intentie om de ander te kwetsen. Wanneer je je inhoudt en je behoeften niet deelt, kwets je jezelf. 
Waar staan stemproblemen dus voor: Niet praten, niet zichtbaar zijn, zodat je niet gekwetst wordt door een ander. Je durft niet op te komen voor jezelf, want angst snoert je keel. Je bent bang voor de reactie van een ander. Geef jezelf daarom de ruimte.
Je mag opnieuw geboren worden, met andere woorden doe het nu op jouw manier.
Uit: het boek van Christine Beerlandt. 
  
Wat kan je doen?
Hieronder volgen tips en onderzoek zelf welke tip bij jou past.
Je kan de volgende vragen stellen aan je stem.
Stem? Wat wil mij vertellen. 
Stem? Wat is helpend in deze situatie?
Stem? Wat gebeurt er als ik me wel uit zou spreken?

Je mag terug naar je basis, leg je hand op je buik, in het navelgebied. 
Pak je intentie of wens erbij waarom je met iemand wil praten. Wat wil je graag delen met een ander? Welke intentie of welk doel heb je?
Maak dan contact met de onvoorwaardelijke liefde, die zetelt in je basis. 
Maak contact met de kleur blauw, door deze kleur voor je te zien. 
Spreek de klank: EEEEE hardop uit.
De steen die hierbij past is Sodaliet: een chakrasteen die werkt in het keelgebied.
Daarnaast leg je verbinding met de onderste chakra’s: veiligheid, creativiteit en vertrouwen. Door dingen te ondernemen, die ten goede komen van de onderste chakra’s. Op het moment dat het daar stroomt, komt dit je stem ten goede.
Affirmaties: 
–          Ik ben het waard om te spreken en gehoord te worden.
–          Ik spreek de waarheid en alles wat ik zeg komt vanuit mijn hart.

Over mij
Als ik even stil sta bij waar ik nu sta. Ik was iemand die graag anderen plezierde. Ik hield mijn eigen mening voor me en deelde niet waar het mij werkelijk om ging. Ik ben me stap voor stap gaan uitspreken, ik heb dingen ontdekt. Ook ben ik meer en meer gaan uitdragen waar ik voor sta; onder andere door mijn praktijk op te richten. 
Hoe ik energie kreeg om door te gaan? Door mijn missie namelijk een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van mensen, zodat ze gebruik maken van hun eigen unieke kracht waardoor er meer positiviteit in deze wereld komt. Waardoor ik de Academie vanuit plezier kon opbouwen. Ik beleefde tussendoor en van tevoren momenten van spanning en angst. Vragen die door me heengingen, zoals: Gaat het wel goed komen? Wat vinden mensen ervan?  Mijn missie de alle technieken en krachtbronnen die ik heb geleerd, gaven mij de ondersteuning en de energie om door te gaan. En ik heb heel veel zin om vanaf 6 april met een mooie groep deelnemers te starten. Het fundament verstevigen, alle lagen met elkaar te verbinden en krachtbronnen wakker te maken. Zodat je veel meer plezier en ondersteuning gaat ervaren op alle gebieden in je leven.

Shares
× Hoe kan ik je helpen?