In de coaching spelen verschillende onderdelen een belangrijke rol. Waarbij ik ervan overtuigd ben geraakt dat het lichaam als eerste reageert, echter we maken hier minder gebruik van.
Als we teruggaan naar de oertijd waarin eten en veiligheid een belangrijke rol speelden. We gingen erop uit om eten te verzamelen en daarbij is het belangrijk om te proeven wat we eten, de kans dat voedsel giftig was, was in die tijd aanwezig. Door voorzichtig te proeven kon men, erger voorkomen. Door de consumptiemaatschappij is dit nu niet meer van belang. Echter bij drugsgebruik of trauma´s dan is het lichaam druk bezig om dit te verwijderen uit ons systeem, want het lichaam vergeet nooit. Dat kost enorm veel energie, wat maakt dat we minder tijd hebben om te genieten, het gevoel van gejaagdheid, dat we iets moeten doen is wat we ervaren.
Als je kijkt wat mijn klanten aan geven is dat ze veel druk ervaren. Deze druk ontstaat altijd door interactie met een ander persoon. In het algemeen is het duidelijk met betrekking tot welke partner-collega het gaat, echter het kan ook een (gedeelte van een) team zijn. Belangrijk voor de start is goed te analyseren waar de druk ervaren wordt, lichamelijk, geestelijk en emotioneel.
Daarom teken ik altijd een poppetje en vertel hierbij in het echt ben je veel knapper, maar laten we van dit poppetje gebruik maken om je verlangen te formuleren en te kijken welke onderdelen van het lichaam veel informatie bevatten of aan het werk zijn.

Shares
× Hoe kan ik je helpen?