Dit is een thema wat ik bij veel klanten tegen kom. Hoe werkt dat eigenlijk en waarom?  In mijn jeugd was er geen ruimte voor echte gevoelens, behalve blijdschap. Kennis is macht, dus ging ik de oplossing maar zoeken in mijn hoofd (door te denken in plaats van te voelen). Als je goed je best doet, haal je goede cijfers, dan krijg je een leuk leven. Dit was lang mijn levensmotto.


Inmiddels weet ik hoe ik uit mijn hoofd kan komen en meer ruimte aan mijn gevoelens te geven. En hoe ik een fantastisch leven kan leiden. Maar even geleden moest ik mijn leven omkeren.
Op allerlei vlakken in mijn leven gebeurde er van alles. Ik kroop in mijn hoofd en was mij daar totaal niet van bewust. Met andere woorden: ik dacht ik moet gewoon doorgaan, dan komt wel goed.  De stress nam echter steeds verder toe en ik zocht telkens naar mogelijkheden hoe ik het weer leuker kon maken. Met andere woorden, ik keek waar ik invloed op had en wat mijn prioriteit nodig had. Ik kon niet anders, want ik ervaarde te veel stress. De grootste prioriteit was mijn pleegnichtje om haar te begeleiden door de weeks (in plaats van de weekenden).Ik ging van een leven dat ik gecreëerd had. Van doen wat ik zelf wilde. Naar mijn pleegnichtje op nummer 1 zetten. Ik bouwde mijn leven om het hare heen. Ehet nieuwe leven settelt zich stap voor stap en nu ervaar ik weer plezier en mijn energieniveau neemt weer toe.

Hier volgen enkele oorzaken waarom je je hoofd, het denken, voorrang geeft:
• Stress vanuit werk
• Onverwachte veranderingen
• Heftige en ingrijpende gebeurtenissen
• (Financieel) tekort
• Relaties die niet goed verlopen
• Verleden dat opspeelt
 
Op dit soort momenten overheerst het onveilige gevoel. De veiligheid vinden we dan hoog en droog in ons hoofd (denken we). Maar let op, eigenlijk is dat een oud mechanisme dat weer wordt opgeroepen. Het is trouwens voor korte tijd een fantastisch mechanisme. Maar als dit langer aanhoudt, krijg je ook lichamelijke klachten. 
 
Wat werkt op zo’n moment van onveiligheid? Doe dingen die je ontspannen en die je leuk vindt. Let op de lichamelijke signalen, deze zijn je helpers. Ga op zoek naar je fundament. Wat ervaar je als stabiel, waar heb je invloed op? Er zijn vele mogelijkheden en kijk daarvoor op mijn aanbod pagina.
Shares
× Hoe kan ik je helpen?