Toen ik laatst de mondhygiëniste bezocht, kwamen oude herinneringen boven. Terwijl ik in de stoel lag, vroeg ze zorgzaam of ik me nog comfortabel voelde. Ik vond haar holistische insteek erg prettig. Ze hield rekening met mijn eerdere negatieve ervaringen. Op dat moment voelde ik me bij haar op mijn gemak.

Trauma kwam terug

Eenmaal in de auto voelde ik dat mijn lichaam heel instinctief had gereageerd en dat ik niet langer verbonden was met het hier en nu. Ik was zo vaag als een konijn. Ik was teruggevallen in oud trauma: verloren en hulpeloos. Het was duidelijk dat het tijd was om dit trauma los te laten, om het uit mijn systeem te laten vloeien.

Female Wisdom

Ik zette mijn eigen begeleide wombmeditatie op. Langzaamaan voelde ik mijn levensenergie terugstromen, maar toch bleef er een leegte achter in mijn lichaam. Terwijl ik verder werkte met mijn lichaam en het helende licht, kwamen allerlei herinneringen naar boven. Momenten van paniek en angst, zoals bij tandartsbezoeken en medische ingrepen. Ik zakte steeds verder terug in de tijd. Ik zag zelfs flitsen van mijn openhartoperatie om het gaatje in mijn hart te dichten, waarbij ik wanhopig probeerde te protesteren. Ik zag heel helder dat deze operatie juist niet had hoeven plaatsvinden. Omdat ik zag dat dit gat te maken had met mijn prenatale ervaringen.

Verloren zielsdelen weer terug

Ik voelde de hartjes van mijn tweelingdelen steeds minder sterk kloppen. In een poging hun hart te redden heb ik een deel van mijn hart weggegeven. In een wanhopige poging mijn tweelingdelen te redden, maar het mocht niet baten. Dit wordt ook wel het verlies van zielsdelen genoemd.
Het gaatje in mijn hart symboliseerde niet alleen fysieke pijn, maar ook het verlies van verbinding met mezelf en de anderen. Ik was er die dag klaar voor om mijn verloren zielsdelen terug te ontvangen en om deze diepgewortelde herinneringen te verwerken.

Zelfhelend vermogen

Als ik geweten had dat ik twee zielsdelen had verloren aan mijn tweelingdelen, dan had ik mijn eigen hart kunnen helen. En dan had ik niet dat traumatische traject met betrekking tot de openhartoperatie hoeven mee te maken. Dat kwam namelijk heel duidelijk naar voren.
Ik ervoer heel duidelijk de kracht van het zelfhelend vermogen van mijn lichaam.
Shares
× Hoe kan ik je helpen?