Dierbaren en anderen om je heen zien je opgroeien en ontwikkelen. Al vanaf dat je klein bent letten ze op je en zorgen ze voor je. Je ouders, familie, vrienden en school. Zij leggen vaak de nadruk op wat je doet en hoe je je intelligentie gebruiktDe generatie hiervoor is juist opgevoed met het idee dat je moet doen en handelen. Dat levert immers geld op. Dan spreek ik over de generatie van mijn ouders, die net na de Tweede Wereldoorlog is geboren. Als we ons alleen richten op ons doen en denken, dan slaan we toch een belangrijk gebied over, vind ik. Misschien wel het belangrijkste gebied

 
Bij de mensen die ik in mijn praktijk ontvangis hun intelligentie op orde en het handelen ookHun hart en dus het gevoelstoppen zij vaak wat weg, terwijl het voelen juist belangrijk is. Bij vrouwen zit het voelen’ in het bekkengebied, bij de mannen in het hartgebied. Wat we in die gebieden tegenkomen is ongelooflijk. Hoe ons lichaam, onze cellen de dingen onthouden hebben. Alles wat zich in ons leven afspeelt, is vaak al op een ander niveau voorbijgekomenbijvoorbeeld in een ander jasje. Dat kun je niet eens bedenken. 
Als ik deze bijzondere herhalingen met de mensen bespreek, dan vallen vaak de kwartjes op zijn plek. 
 
Sommige mensen vertellen mij dat ze niet eens zoveel hebben meegemaakt in hun leven. Toch blijken ze last te hebben van gebeurtenissen die uit hun familiesysteem komenZe ervaren veel patronen, die een generatie hebben overgeslagen. Zelf heb ik het ook ervaren. Het is ongelooflijk hoe mensen weer terugkomen in mijn leven, vaak in een ander jasje, in een andere rol. Dat heeft met celgeheugen te makenHoe bijzonder is het dat onze cellen hebben onthouden wat we al mee hebben gemaakt. Daar kun je gebruik van maken. Vaak zijn er situaties die je bewust of onbewust triggeren, omdat ze te maken hebben met het verleden. De cellen worden wakkergemaakt; je gaat erover nadenken, of jezelf verdoven. Pak mijn uitnodiging aan om alsnog deze emoties te ontladen en los te koppelen van ons lichaam. Eigenlijk net zoals dieren dat doen. Daarnaast wil het verhaal graag verteld worden. Heb jij ook een verhaal uit familiesysteem dat een podium zoekt? Geef het de ruimte. Dat ruimt op en geeft je zoveel rust.
Shares
× Hoe kan ik je helpen?