Dit wetenschappelijke filmpje van 3 minuten geeft aan wat de werking van het hart ofwel intuïtie is, bij het ervaren van positiviteit en negativiteit.
Informatie komt eerst binnen via het hart, gaat daarna naar de hersenen en komt vervolgens in het lichaam in de vorm van gevoelens.
Het hart is daardoor gekoppeld aan intuïtie. Intuïtie staat los van tijd en ruimte.
Dit is ook waar we met opstellingen mee werken. We werken in de energie die losstaat van tijd en ruimte. Het gaat er om dat ieder een eigen levenspad heeft met daarbij gouden kansen die leiden naar een gelukkig leven. Het is niet makkelijk het pad te lopen en om deze gouden kansen te zien. Omdat je gedurende jouw leven ook bijzondere, mooie maar ook heftige en nare dingen tegen kan komen. Je hebt hierin keuzes te maken en elke keuze leidt weer tot een nieuwe keuze. Wat mijn ervaring hiermee is, is dat het onbewust prettig is om in het nare en negatieve gevoel te zitten. En hierbij geef ik op dat moment het liefst alles en iedereen de schuld. Ik merk dan ook dat mijn energie een stuk lager is.
Echter hiermee sta ik stil.
Ik groei niet.
Is er ook nog een andere mogelijkheid om te kijken wat de situatie mij te vertellen heeft, off is er iets te leren? Oke….., als ik hiervan kan leren, dan kan ik er ook voor kiezen hier anders mee om te gaan. Op het moment dat ik een andere keuze maak, ga ik weer groeien. Voordat ik dat kan, ervaar ik spanning en angst, want wat kom ik tegen? Echter door de stap te zetten, heb ik op dat moment gemerkt dat dan het ergste en engste achter de rug is. En door dit te oefenen kreeg ik meer vertrouwen en ook meer energie.
Wil je ook meer zelfvertrouwen ervaren, meer in je eigen kracht komen te staan, meer positiviteit uitstralen, beter in contact komen met de mensen om je heen én ben je ook klaar voor een hoger level op energieniveau, dan is het nu tijd om een stap te zetten. Bij opstellingen wordt het moment gecreëerd en opgelost, waardoor er vanzelf allerlei positieve gebeurtenissen je kant op komen. Het is namelijk geen kwestie meer van oefenen en hard je best doen, want het gaat vanzelf. Hoe meer je het op je nieuwe manier aanpakt, hoe meer vertrouwen je krijgt. Bij opstellingen is het zo dat mensen daarna geloven in waar ze voor willen gaan. De energie is positiever en er is iets in de kern opgelost (door her- en erkenning), wat maakt dat ook de symptomen (lichamelijke of emotionele klachten) in het hier en nu verdwijnen of verdwenen zijn. Het is zo krachtig dat een andere manier van reageren vaak vanzelf gaat en het je ook weinig energie meer kost en hierdoor komt er positiviteit en vrolijkheid op je pad.

Groei vanuit je kern!

Shares
× Hoe kan ik je helpen?