Link naar de video

Het is superleuk om de regisseur van je eigen leven te zijn. Hoe? Dat leg ik hieronder uit. Ook vertel ik hoe de voorpret van een volgende stap je enorm helpt om je goed te voelen.

Situaties die tegenvallen, leveren vaak ongewenste emoties op. Wanneer je daar bewust van bent, kun je kiezen. Is dit het, of wil ik iets anders? Stilstaan bij wat niet fijn is, voelt vaak wat onnatuurlijk. Dit komt omdat we hebben geleerd dat negatieve emoties er niet mogen zijn. Je hebt immers iets niet goed gedaan. Eigenlijk nodigt het leven je uit om een keuze te maken en weer ‘in het verlangen’ te komen. Daarom krijgen we momenten voorgelegd, die om aandacht en acceptatie vragen.

Zuur wordt snel weer zoet
Wanneer je iets accepteert betekent dit vaak dat je goed bezig bent. Hoe gek het ook klinkt: Wanneer je gevoel van teleurstelling, angst, stress groter wordt, ben je dichter bij de oplossing dan je denkt. Omdat het ‘probleem’ op deze wijze getransformeerd kan worden. In de Academie staan we uitgebreid bij deze transformatie stil. Wat is jouw diepste wens of verlangen? Dat kan van alles zijn. Wil je bijvoorbeeld een leuke man, andere woning, betere relatie, nieuwe baan of vaker leuke dingen doen? Alles kan.

Pak je kracht
Wist je dat we vaak het meest teleurgesteld zijn in de verwachting die we hebben van de ander. Daarmee geef je al je kracht en macht uit handen; de ander bepaalt namelijk hoe je je voelt. Wanneer je deze teleurstelling herkent en je hiervan bewust wordt, kun je het helemaal anders doen. Vraag jezelf af: wie is de baas in mijn leven? Pak je kracht weer terug. Verdiep je in je eigen verlangen en sta erbij stil. Wat voor gevoel krijg je erbij?
Op dat moment heb je het eigenlijk al gemanifesteerd. Waarom? Omdat je ermee contact hebt gemaakt. Je plaatst jezelf in een energie waar je blij van wordt. Dat kun je helemaal zelf en daar heb je niemand bij nodig.

Uit mijn eigen leven
Ik deel een aantal voorbeelden uit mijn eigen leven met je. Jaren terug heb ik tijdens de jaarwisseling een verrassingsweekend naar Antwerpen gepland. Speciaal voor mijn man en mijn samen.Ik had onze spullen gepakt, alles geboekt en geregeld. Vooraf beleefde ik hier al zoveel plezier aan. Eigenlijk was mijn wens tijdens de voorbereiding al in vervulling gegaan. Daarom kon ik halverwege de heenreis ook goed schakelen, toen het weekend bijna niet door zou gaan. Ik had mijn voorpret al gehad.

De Academie gaf twee jaar voorpret
Datzelfde gevoel had ik ook bij het ontwerpen en ontwikkelen van de Academie. Voordat de Academie was opgericht, was ik er in gedachten al twee jaar mee bezig. Ik had er zoveel en plezier in en vertrouwde erop dat de Academie een masterpiece zou worden. Ik vond het een eer om het te mogen delen, presenteren en beklinken tijdens een feestje. Terwijl ik nog maar twee lessen afhad. Iedereen die instapte vond ik fantastisch. Als je niet meedeed, vond ik het ook goed. Ik had mezelf losgekoppeld van het resultaat. Iedereen die instapte heeft zichzelf mogen ontplooien. Het resultaat was een super bonus.

Hoe maak ik het nog leuker voor mezelf?
Mijn tip is: Wanneer je iets echt wilt, kijk dan alvast vooruit en beleef veel plezier aan het ‘voortraject’. Door af te stemmen op je eigen wensen, beleef je ze eigenlijk al. Vraag je altijd af hoe je een bepaalde situatie voor jezelf nog leuker kunt maken. Het maakt niet uit of de ander zich bij jou aansluit. De truc is: speel ermee, stem erop af en zet alvast stapjes. Ik wens je veel voor-, tussen- en napret. 😉

In de video hieronder van mijn Facebook-Live van 14 mei, deel ik bovenstaand verhaal met je. Ook vind je nog wat oefeningen. Blijf lekker genieten en zorg goed voor jezelf. Dat is je gegund.

Ik wens je veel kijkplezier toe. Het eerste deel staat hierboven, het tweede deel hieronder, omdat de verbinding werd verbroken.

Shares
× Hoe kan ik je helpen?